Efterår 2025 – aarhus
OM EFTERUDDANNELSEN
På denne efteruddannelse får deltagerne indsigt i teorier og grundprincipper inden for det mentaliseringsbaserede arbejde med udsatte gravide og forældre til spædbørn eller mindre børn. Målet er at kvalificere deltagerne til at anvende principper og metoder fra mentaliseringsbaseret behandling i deres praksis og skabe sammenhæng mellem teori og praksis. Dette gøres via indsigt og konkrete værktøjer, som hjælper den professionelle med at se bag om forældres adfærd og støtte til forældre såvel som børn. Der gives indsigt i, hvordan traume- og tilknytningspsykologien kan anvendes i mødet med forældre og børn.
FORMÅL
FORM
I undervisningen veksles mellem teoretiske oplæg og praktiske øvelser, hvorved den anvendte teori understøttes ved brug af cases og andre eksempler.
MÅLGRUPPE
Efteruddannelsen henvender sig til pædagoger, jordemødre, læger, socialrådgivere, psykologer, sundhedsplejersker og andre fagpersoner, der arbejder med udsatte gravide og forældre til spædbørn eller mindre børn.
Kontakt kursusleder Johanne Zinck Jørgensen ved spørgsmål:
johanne@centerformentalisering.dk
Efteruddannelsen løber fra september til november 2025
Modul 1
Dag 1: Mandag d. 22. september 2025
Dag 2: Tirsdag d. 23. september 2025
Modul 2
Dag 3: Onsdag d. 5. november 2025
Dag 4: Torsdag d. 6. november 2025
Alle dage er fra kl. 9.00-15.00
I lokaler i Aarhus C i gåafstand fra banegården. Rosenkrantzgade 31, 2. tv, 8000 Aarhus C.
D. 15. september 2025
Ved uddannelsens afslutning uddeles kursusbevis.
KOMPETENCEFONDEN:
Denne uddannelse kvalificerer dig til at kunne anvende principper fra mentaliseringsbaseret behandling med særligt fokus på udsatte gravide og forældre til spædbørn eller mindre børn.
9.600 kr. inkl. forplejning og et eksemplar af "Mentalisering i dagtilbud” af Janne Østergaard Hagelquist, Camilla Hamre Jensen og Sarah Long Jonsson.
Prisen er ekskl. moms.
Dato: 22. september 2025
Tidsrum: 9.00 – 15.00
Underviser: Line Sangild Thimmer
Dato: 23. september 2025
Tidsrum: 9.00 – 15.00
Underviser: Janne Østergaard Hagelquist
Dato: 5. november 2025
Tidsrum: 9.00 – 15.00
Underviser: Lone Algot Jeppesen
Dato: 6. november 2025
Tidsrum: 9.00 – 15.00
Underviser: Mette Bak Gundersen
*Der tages forbehold for ændringer i programmet, som ikke påvirker det samlede udbytte af efteruddannelsen.
Line Sangild Thimmer har siden 2013 arbejdet med en mentaliseringsbaseret tilgang til mennesker og deres problematikker. Line er her særligt optaget af relationernes betydning, både i forælder-barn-relationen, men også i parforholdet. Line er optaget af, hvordan traumeoplevelser berører os og vores relationer og særligt, hvordan vi kan overkomme traumeerfaringer, så der ikke gentager sig uhensigtsmæssige mønstre i nye relationer.
Line har over ti års erfaring indenfor anbringelsesområdet, herunder døgninstitutionsområdet med anbragte unge og udarbejdelse af forældrekompetenceundersøgelser. Line er uddannet i mentaliseringsbaseret terapi indenfor voksen-, unge- og familieområdet og har en toårig efteruddannelse i EFT (emotionsfokuseret parterapi). Line har været tilknyttet Center for Mentalisering 2015, og har undervisnings- og supervisionserfaring gennem knap ti år og tilbyder terapeutiske forløb samt undervisning og supervision af både plejeforældre, pædagoger, familiebehandlere og andre faggrupper.
Janne Østergaard Hagelquist er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision. Hun arbejder med behandling af børn, unge og familier, hvor der har været omsorgssvigt, overgreb og/eller vold. Janne er grundlægger af Center for Mentalisering, som har til formål at udbrede viden om mentalisering og anvendelsen af mentaliseringsbaseret behandling i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne. Janne er forfatter og medforfatter til flere bøger, herunder ”Mentalisering i mødet med udsatte børn” (2012), ”Mentalisering i pædagogik og terapi” (2014), “Mentaliseringsguiden” (2015), “Mentalisering i organisationen” (2016), “Mentalisering i familien” (2017), “Mentalisering i ledelse og samarbejde” (2019) og senest „Mentalisering i supervision‟ (2025).
Lone Algot Jeppesen er autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi for voksne og efteruddannet og specialiseret i mentaliseringsfokuseret parterapi. Lone har i 8 år ledet Aarhus-afdelingen i Dialog mod Vold, og er med sin både kliniske og organisatoriske erfaring praktisk, fagligt og teoretisk optaget af arbejdet med ledelse og mentalisering. Lone er på hjemmebane, når holdninger, værdier og mennesker slår sig på hinanden, og hun brænder for arbejdet med mentaliserende, anerkendende og relationel ledelse i små og større organisationer.
Mette Bak Gundersen er autoriseret cand. psych. Hun har de sidste to år arbejdet som privatpraktiserende psykolog med speciale indenfor traumer og sorg. Hun arbejder både med voksne, børn og familier, som på den ene eller anden måde har fået sorg tæt på livet gennem kritisk sygdom, død eller andre traumatiserende oplevelser. Mette har bl.a. erfaring fra tidligere ansættelser i PPR, Kræftens Bekæmpelse og Palliativt Team. Her har hun både haft terapeutiske forløb, men også undervist og superviseret forskellige faggrupper, som arbejder med alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende. Hun tilbyder undervisning til forældre, pædagogisk personale og sundhedspersonale om eksempelvis ’Børn som pårørende’, ’Familieliv, børn og sorg’, ’Sygdomsramte børn’ el. ’Sorg og mentalisering’. Derudover superviserer Mette fagpersonale som på forskellig vis kommer i berøring med målgruppen. Mette er særligt optaget af, hvordan vores mentalisering påvirkes ved alvorlig sygdom og tab – både hos professionelle, patienter og pårørende – og herunder, hvordan vi som professionelle kan støtte mulighed for mentaliserende samspil i de relationer vi møder og selv indgår i, i arbejdet med kritisk sygdom og sorg.