Litteratur om SORG
Nedenfor anføres forskellig litteratur, der relaterer til sorg. Øverst ses faglitteratur om emnet og nederst er der præsenteret skønlitterær og biografisk litteratur samt podcasts om emnet.
Faglitteratur om sorg
Carstens Jensen beretning om sorg efter tabet af hans voksne stedsøn.Carsten Jensen skriver klogt og reflekteret om sorg. Hvis man vil besøge bogen for at få Jensens kloge refleksioner om sorg, kan man godt blive lidt forstyrret af at der også er tale om en debatbog, hvor Carsten Jensen kommer omkring de temaer der var på den politiske dagsorden da han mistede sin stedsøn (Donald Trump, corona, amerikansk politik etc.)
Skønlitteratur og biografisk litteratur om sorg
En ualmindelig rørende bog om ungdomsliv i skyggen af sygdom og død. “Tænk ikke på mig” er en autofiktiv beretning skrevet af Vilma, hvis mor får konstateret uhelbredelig kræft, da Vilma lige er blevet teenager. Bogen handler om at udvikle sig og modnes i skyggen af et langt kræftforløb. Bogen beskriver de svære følelser der knytter sig til at skulle forholde sig til sygdom og død, parallelt med alle de intense følelser som teenageperioden bibringer. Det lykkes at skrive en bog, der er fyldt med liv og samtidig beskriver død, sorg og ventetid meget indsigtsfuldt og kærligt. Bogen får en stor anbefaling herfra.
Podcasts om sorg
Film om sorg
Resten af livet
En film om hvordan en families verden bryder sammen da den voksne søn dør. Filmen beskriver, hvordan man sørger forskelligt og hvor svært det kan være at forstå og finde hinanden efter et kæmpe tab. Sørgelig men også rørende og smuk (og meget hyggelig med den sønderjyske accent).
En god død (filmstriben)
En utrolig vellykket dokumentar om en række kvinders sidste tid på hospice. Dokumentaren behandler temaet omkring den sidste tid på smuk og respektfuld måde.
Betydning af relationer og det at få en psykologisk lukning når livet rinder ud, bliver beskrevet med rørende individuelle historier. Filmen viser også, hvordan mødet mellem mennesker er uendeligt betydningsfulde til det sidste.
Håb (filmstriben)
En rørende og autentisk film om hvad det betyder for en familie når alvorlig sygdom rammer. Filmen handler om en kvinde, der er midt i sin karriere og mor til 6 sammenbragte børn. Hun får pludselig lige op mod jul får at vide, at hun er døende. Filmen tager en række vigtige temaer op, blandt andet om døden og om, hvordan man taler med børn om at skulle miste. Den handler også om at se på sit parforhold på ny og om sorg, vrede, fortrydelse, angst og kærlighed.