Demon Copperhead” er en af de bedste bøger, vi har læst i år. En virkelig god historie, der giver indgang til at forstå nogle af de udfordringer, USA står overfor i dag. Særligt giver den en kærlig indgang til de store befolkningsgrupper, der vokser op som udsatte med en manglende oplevelse af, at samfundet kan eller vil dem noget godt. <br><br> Den beskriver både opioidkrisen og det politiske klima i USA på en måde, der gør det lettere at forstå de komplekse problemer, landet står overfor.

Bogen er en arketypisk fortælling om den fattige, omsorgssvigtede dreng, Demon, der navigerer mellem børn og voksne, der også befinder sig på samfundets bund. Der er både dem, der hjælper, og dem, der bare overlever, men alle er nuancerede personskildringer. Bogen har stærke referencer til Mark Twains klassikere som “David Copperfield”, men er samtidig en nutidig historie om at vokse op i fattigdom og om at finde sig selv. <br><br>
Demon er født af en misbrugende teenager-mor og en afdød far i en trailerpark i Lee County, Virginia i 1980’erne. Vi følger ham gennem en barndom præget af morens kamp mod misbrug og kamp for at undgå, at han bliver fjernet. Demon oplever vold, svigt og tab og bliver udnyttet af de voksne, der burde passe på ham. Han bliver selv fanget i misbrug efter at have fået ordineret smertestillende medicin til en knæskade.

Historien skildrer hans egen kamp for at være et godt menneske, passe på dem omkring ham, men også komme ud af misbrug og bruge sit reelle potentiale.<br><br>
“Demon Copperhead” er en stærk og tankevækkende roman, der ikke bare underholder, men også giver læseren en dybere forståelse for de sociale og økonomiske problemer, der præger det moderne Amerika.